Η Ιθάκη

Η Ιθάκη

“Πάντα το νου σου να’χεις στη Ιθάκη, Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου…”
Κωνσταντίνος Καβάφης

Η πρωτεύουσα Βαθύ είναι ένα γραφικό λιμάνι με όμορφα σπίτια και προσφέρεται για βόλτες και περαντζάδα καθώς και για ωραίο φαγητό. Το πρωί θα πάτε για καφέ και βόλτα και για μια ωραία βουτιά στις κοντινές παραλίες όπως ο Σκίνος, το Φιλιατρό, το Σαρακήνικο, τη Λούτσα, τα Μηνύματα, τα Δεξά ή το Γιδάκι (με βάρκα).

Το βραδάκι επιλέξτε κάποια από τις αμέτρητες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία της παραλίας και για ποτό και μουσική δίπλα στη θάλασσα σε ένα από τα καφέ στην περιοχή του Μύλου. Αν θέλετε γλυκό, μπορείτε να πάτε μια βόλτα στα Ζαχαροπλαστεία για το πολύ γνωστό ροβανί και για νόστιμες φουρνιστές λιχουδιές.

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να παντρευτείτε στο Λαζαρέτο – το μικρό νησάκι στην είσοδο του λιμανιού στο Βαθύ. Θα περάσετε με βαρκάκι στο νησάκι για να ζήσετε τον γάμο σας… διαφορετικά!

Το Κιόνι και οι Φρίκες είναι πανέμορφα παραθαλάσσια επτανησιακά χωριά όπου τα σπίτια είναι δίπλα στο κύμα. Θα πάτε με τα πόδια στη θάλασσα σε ταβέρνες και καφέ ενώ θα ακούτε τη θάλασσα. Στο Κιόνι θα χαζέψετε τα πολυτελή σκάφη να λικνίζονται στη θάλασσα και θα απολαύσετε θαλασσινά και νοστιμιές της Ιθάκης. Το γραφικό λιμανάκι προσφέρει και προτάσεις για αγορές. Στις Φρίκες θα φάτε ωραία πάνω στην άμμο ενώ αν έρθετε πρωί, μπορείτε να κάνετε μπάνιο σε έναν από τους πολλούς κόλπους της περιοχής, όπως τα Κουρβούλια.

Όσο για μπάνιο, οι επιλογές είναι πολλές σε όλο το νησί. Οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες και οι παραλίες είναι άπειρες. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον ‘Aσπρο Γυαλό, κάτω από το χωριό ‘Aγιος Ιωάννης για τυρκουάζ νερά και θέα στην Κεφαλλονιά. Επίσης, οι Αφάλες, τα Καμίνια ή η Πλατιά ‘Aμμος. Αν έχετε και σκάφος θα φτάσετε σε απόμερες παραλίες για ακόμα περισσότερη ξεκούραση. Επίσης, διοργανώνονται κρουαζιέρες σε κρυμμένες παραλίες ενώ μπορείτε να νοικιάσετε και θαλάσσιο ταξί για περισσότερες βόλτες. Αν είστε περπατητές, θα βρείτε πολύ ωραία μονοπάτια για περπάτημα σε όλο το νησί.

Αφού η Ιθάκη έχει τέτοιο μύθο και ιστορία, σας προτείνουμε μια βόλτα στο Σταυρό και τους πέριξ οικισμούς, καθώς και στη Εξωγή για να δείτε τις ανασκαφές όπου τοποθετείται η πόλη του Οδυσσέα, καθώς και στην Ανωγή για περιήγηση στη βυζαντινή εκκλησία με βενετσιάνικο καμπαναριό.

Η Ιθάκη χαρίζει την ομορφιά της απλόχερα… δεν είναι σύμπτωση ότι ο Οδυσσέας ξαναγύρισε μετά από τόσα χρόνια. Θα χαρούμε να σας δούμε και να σας φιλέψουμε!


Ithaca's poem has received EU funds